Du er her:   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Ås ungdomsskole   ›   Aktuelt
2018-11-28 Barn og unges kommunestyremøte

Stort engasjement i barn- og unges kommunestyremøte

De unge representantene stilte med eget forslag til hvordan midlene til skolene skulle fordeles, og etter godt politisk håndverk ble Ås ungdomsskoles forslag enstemmig vedtatt.

Hvert år møtes elevrådsrepresentantene fra alle skolene i Ås til barn- og unges kommunestyremøte. Her skal de fordele 200 000 kroner mellom skolene til miljøtiltak på skolene. Rådmannen hadde som vanlig lagt fram et forslag, og flere av skolene hadde også sine egne forslag som de la fram. Ås ungdomsskole vant fram med sitt forslag, som ga litt mer til de som rådmannens foreslo skulle få minst. Dermed ble det også litt mindre til de som i forslaget fra rådmannens skulle få mest. Du kan lese mer om detaljene i vedlagte referat.

Før elevene stemte over hvordan pengene skulle fordeles, hadde de litt opplæring og mulighet til å stille ordføreren spørsmål, du kan lese både spørsmålene og ordførerens svar i vedlagte referat.

Siste sak på programmet var å vedta hvem som skal få Ås kommunes miljøvernpris for 2018 – Eilif Dahls minnepris. Prisen på 5000 kroner deles ut til Løvstad naturbarnehage.

Last ned protokollen fra møtet her.